novo kdo roba projekt kontakt

www.selektor.si - poezija, filozofija

Tomo Novosel

VEZELA (2013) - Tomo Novosel

Franc Vezela, skladatelj filmske glasbe v celovečercu Tu se piše življenje, je dobil svoj dokumentarec z naslovom VEZELA (avtor: Tomo Novosel). V njem lahko spoznate, kdo je človek za tem imenom, vključno z njegovimi ustvarjalnimi deli in pripetljaji, ki so ga tekom življenja zaznamovali.

 

Ključen del le-tega so pričanja njegovih prijateljev, mentorjev in sorodnikov, skozi katera utegnemo pobliže spoznati njegovo osebnost, načela in dosežke v svetu kulture.

 

Franc Vezela (Zlatko Verzelak), sicer oče dveh otrok in nekdanji učitelj glasbene vzgoje, je svojo glasbeno pot začel v okviru projekta Spunk banda, kasneje pa nadaljeval v skupinah Franc n' Roses in Matalaja. Skupine so dandanes še vedno aktivne, napisal pa je že preko 40 pesmi.

 

Film o tem kitaristu, skladatelju in pisatelju so premierno predvajali pod okriljem festivala Slovenjgraško poletje. Dolg je približno 50 minut, namenjen pa predvsem promociji vsem njegovim ustvarjalnim delom.

 

 

Primer glasbe, ki jo ustvarja:

 

 

 

  Najnovejše
Objavljamo roman Toma Novosela z naslovom Normala Utruja. Dotika se raznovrstnih problematik islama, pa tudi kakšnega piva med vsem tem.
  •  
  •  
  •